• slide_mit_1.jpg
  • slide_mit_2.jpg
  • slide_mit_3.jpg
  • slide_mit_4.jpg

Fwd: Zaproszenie VIP na MADE FOR RESTAURANT „SOS dla Gastronomii”, edycja Experience & Design oraz AFTER PARTY w White Marlin

Dzień dobry, w imieniu FOR oficjalnie zapraszam na spotkanie najlepszych polskich restauratorów: SHOW Kulinarne „Plate: senses and stories”, konferencję merytoryczną MADE FOR RESTAURANT „SOS dla Gastronomii”, edycja Experience & Design oraz AFTER PARTY w White Marlin przy sopockiej plaży.

Zapraszam na odkrycie razem z nami tego co tak naprawdę porusza emocje i oszałamia zmysły gości restauracji. W programie SHOW kulinarne, wybór Top 10, czyli najlepszych polskich restauratorów – kreatorów doświadczeń, oraz inauguracja badania i raportu „FOR RESTAURANT” stworzonego z ARC Rynek Opinia.

Spotkamy się 6 listopada 2023 roku w Radisson Blu Hotel, Sopot. To będzie cały dzień silnych emocji (od 12:00 do 24:00). Wydarzenie, które połączy sferę doświadczeń oraz degustacji od najlepszych szefów kuchni, barmanów oraz eksplorację wiedzy TOP polskich Restauratorów, którzy odnoszą sukcesy biznesowe w niepewnych czasach. _______________________________________________ Informacje organizacyjne:

Proszę o potwierdzenie otrzymania wiadomości i obecności na konferencji w ciągu 3 dni od dnia otrzymania zaproszenia. Ilość miejsc na wydarzenie jest niestety ograniczona. W przypadku braku możliwości wzięcia udziału stacjonarnie lub braku miejsc pozostanie wersja on-line konferencji. Jako nasz gość w pole “Kod VIP” proszę wpisać: VIPMFRSOPOT2023 Otrzymają Państwo potwierdzenie bezpłatnego udziału. Prosimy o rejestrację na wydarzenie w ciągu 3 dni od otrzymania zaproszenia pod poniższym linkiem: https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-sopot-2023/?p=&lang=pl#section-245

 

_______________________________________________ Co w programie?

 

Miejsce, czyli finezja i gościnność Piękne sopockie błonia będą tłem-obrazem do jesiennej edycji konferencji MADE FOR RESTAURANT. Uczestników konferencji przyjmie Radisson Blu Hotel. Wszystko tu ze sobą współgra: sąsiedztwo morza, nowoczesne wnętrza, niezwykłe SPA i tuż obok warzywny ogród, w restauracji chleb wypiekany na miejscu, piwa i wina z własnej winnicy oraz dania Piotra Kościuka i Michała Gębali, a co najważniejsze – serdeczność pracowników. Mapa przeżyć, czyli zrozumienie gastrofizyki Próbą określenia, czym jest dobre doświadczenie restauracyjne, będzie stworzenie „Mapy przeżyć FOR RESTAURANT”, czyli zebranie w jednym miejscu wspomnień nie tylko kulinarnych, ale też zmysłowych. Kulinarny spektakl, czyli zmysły i historie Niezwykłą inspiracją dla uczestników konferencji ma być „Plate: senses and stories”, czyli wielozmysłowe doświadczenie, które jednocześnie będzie odbywać się na dziesięciu stołach, a jego kreatorami będą szefowie kuchni i barmani. Magia degustacji i lokalne akcenty, czyli oliwa północy Kolejne doświadczenie czekające na uczestników konferencji to seria dań przygotowana na bazie polskiego lokalnego oleju rzepakowego, opracowana pod kątem jego smaku, technologii oraz walorów zdrowotnych. Top 10, czyli najlepsi polscy restauratorzy – kreatorzy doświadczeń Uczestnicy sopockiej konferencji będą mogli też poznać dziesięciu najlepszych polskich restauratorów, którzy zostaną wybrani przez kapitułę konkursową powołaną przez organizatora. Każdy z laureatów wprowadzi nas w świat swoich doświadczeń restauracyjnych. Trudne rozmowy, czyli o równości i mobbingu W Sopocie nie zabraknie też tematów trudnych; ważna część zostanie poświęcona równości w traktowaniu osób, które różnią się płcią, kolorem skóry, krajem pochodzenia, wyznaniem czy identyfikacją seksualną. Raport FOR RESTAURANT, czyli potężna dawka wiedzy W raporcie sprawdzimy m.in.: czy jest sens otwierać restauracje w ciągu najbliższego półrocza, a jeśli tak, to w jakim regionie Polski i jakiego typu, jakie metody stosują restauratorzy, aby pozyskiwać pracowników: OLX, podkupywanie, a może szkolenie spośród własnych kadr? Co się najbardziej opłaca? ile procent restauracji zamknie się wkrótce i z jakich powodów? _____________________________________________

__ Wydarzenie będzie się składało z dwóch etapów: konferencji oraz After Party.

Tu szczegóły: https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-sopot-2023/ Tutaj też więcej info o wydarzeniu: https://fortalks.pl/ To film z poprzedniej edycji z Warszawy: https://www.youtube.com/watch?v=kw9uUsxmdQI. Partnerami głównymi wydarzenia są Miasto Sopot i Polska Organizacja Turystyczna, organizacyjnie wspierają nas Radisson Blu Sopot, After Party White Marlin Sopot, strategicznie Winterhalter. Chefs Culinar, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, biznesowo Cheff.it, Nespresso, Rational, Cheman, Antonius Caviar, Aviko, Wines of Germany, BUH, Citi Handlowy, Mojstolik.pl, S. Pellegrino, Vodka Chopin, Bunge, Tableart, Uber Eats, Rituals, Big Pictur, medialnie Forbes, Elle, Restauracja, In Your Pocket, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Szef Kuchni, RM. Resturant Managment, Horeca Trends, Papaja.pl, Food Service, Ouichef.pl, komunikacyjnie Sopocka Organizacja Turystyczna, Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna, Warszawska Organizacja Turystyczna, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Agencja Rozwoju Gdyni, Poznan.travel. Pzdr serdecznie i liczę na nasze spotkanie oraz intensywne dyskusje w gronie najlepszych polskich restauratorów, szefów kuchni i managerów.

Z poważaniem, Aneta Noszczyńska Polska Izba Turystyki Oddział Małopolskimanagerów.