• slide_mit_1.jpg
  • slide_mit_2.jpg
  • slide_mit_3.jpg
  • slide_mit_4.jpg

Zaproszenie na workshop Buy Italy 2023

Szanowni Państwo, Członkowie Polskiej Izby Turystyki

 

W imieniu Narodowej Agencji Turystyki Włoskiej (ENIT) i Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej zapraszamy do udziału w workshopie Buy Italy 2023, który jest skierowany do polskich firm działających w obszarze turystyki luksusowej i aktywnej.

 

Wydarzenie odbędzie się 30 listopada w Hotelu Bellotto w Warszawie i weźmie w nim udział 30 włoskich przedstawicieli branży turystycznej. Pierwsza część spotkania oparta będzie na rozmowach biznesowych, następnie uczestnicy będą kontynuować networking w trakcie koktajlu. Rejestracja odbywa się wyłącznie online do 15 listopada. Szczegóły i link do rejestracji: https://buy-italy-b2b-workshop.b2match.io Od 16 do 27 listopada, możliwe będzie zarezerwowanie osobistych sesji B2B. Udział w spotkaniu jest bezpłatny, a liczba miejsc ograniczona do 40. W przypadku pytań prosimy o kontakt z: Agnieszką Kuźmą-Filipek, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Karoliną Myszkiewicz, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Serdecznie zapraszamy!!! Biuro Wykonawcze Polska Izba Turystyki Polska Izba Turystyki

Załączniki:
Pobierz plik (header_700x500px.jpg)header_700x500px.jpg406 kB2023-11-14

Polska Izba Turystyki jest Partnerem Merytorycznym projektu pt. „Nowe wyzwanie na rynku pracy- edukacja dla turystyki postpandemicznej"

Polska Izba Turystyki jest Partnerem Merytorycznym projektu pt. „Nowe wyzwanie na rynku pracy- edukacja dla turystyki postpandemicznej".

Projekt korzysta z dofinansowania o wartości 81 000 EUR otrzymanego od Islandii, Liechtensteinu i Norwegii w ramach funduszy EOG i 14 000 EUR przekazanych z budżetu państwa polskiego. Celem projektu edukacyjnego jest opracowanie od nowego kierunku studiów podyplomowych, rozwój wiedzy i nowych kompetencji oraz odbudowa sektora turystycznego po pandemii.

W ramach działań projektowych prosimy o wypełnienie krótkiej ankiety badawczej turystyki postcovidowej - link do ankiety: https://forms.office.com/r/88tpeghqSS

 

 https://edu-dla-turystyki.upjp2.edu.pl/

 https://www.frse.org.pl/

 

 

#FRSE #IcelandLichtensteinNorwaygrants #UPJP2 #FunduszeEOG #EEAGrants #szkolnictwowyższe

Z góry dziękujemy za Państwa zaangażowanie i pomoc."

 

 

 

 

: Zapraszamy na konferencję ,,Bezpieczna turystyka dzieci i młodzieży''!!!

Szanowni Państwo, Członkowie Polskiej Izby Turystyki

Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na Konferencję "Bezpieczna turystyka dzieci i młodzieży będącą podsumowaniem projektu realizowanego przez PIT na zlecenie Ministerstwa Sportu i Turystyki.

Konferencja odbędzie się 10.11.2023 (piątek) w godzinach 10:00 - 17:00, w Hotelu Renaissance Warsaw (ul. Żwirki i Wigury 1H, Warszawa). Wydarzenie skierowane jest do jednostek prowadzących działalność w obszarze turystyki i ma na celu zwiększenie bezpieczeństwa turystów a w szczególności dzieci i młodzieży.\\

P\rogram spotkania przewiduje 5 debat tematycznych: - Kto może organizować wypoczynek dzieci i młodzieży, czyli o cienkiej granicy pomiędzy legalną organizacją imprez turystycznych a szarą strefą. Możliwe sankcje. - Narzędzia do walki z szarą strefą. -

Wycieczka szkolna i trudne tematy (kto powinien zawierać umowę z TO, jaka odpowiedzialność leży po stronie dyrekcji szkoły, kto ponosi odpowiedzialność finansową? - Nowoczesne technologie w turystyce dzieci i młodzieży - Czy FB, ADS i Tik Tok to już prehistoria? AI i marketingowe trendy w promocji. Udział w prelekcjach i debatach zapowiedzieli eksperci i prawnicy specjalizujący się w powyższych tematach.

Nasze spotkanie będzie również okazją do integracji i networkingu w gronie profesjonalistów branży turystyki dzieci i młodzieży. Liczymy na Państwa obecność i aktywny udział w debatach! Rejestracja udziału w konferencji odbywa się poprzez formularz dostępny pod linkiem: https://tiny.pl/cprh1

Udział w konferencji jest bezpłatny. Serdecznie zapraszamy!

Zadanie publiczne jest współfinansowane ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.

Zapraszamy do Poznania na Targi Tour Salon 2023!!!

Szanowni Państwo,

Członkowie Polskiej Izby Turystyki wraz z Zarządem Grupy MTP, organizatorem Targów Regionów i Produktów Turystycznych TOUR SALON 2023 (Poznań, 27-29.10.2023r.) serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w tym wydarzeniu.

Ekspozycja obejmująca 11 pawilonów MTP to także bogata oferta kamperów i przyczep kempingowych w ramach targów CARAVANS SALON oraz jachtów i łodzi w ramach YACHT SALON!

 

Co niezwykle ważne: podczas Tour Salon 2023 możliwe jest spotkanie osobiste z wysokimi przedstawicielami Fly Dubai (na stoisku Lotniska Ławica), czy z decydentami obecnymi na ekspozycji Madagaskaru.

Jeśli byliby Państwo zainteresowani takim spotkaniem, prosimy przesłać maila na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Możliwie najszybciej przesłana zostanie informacja zwrotna. Nieodpłatny Bilet dla Profesjonalisty, który upoważnia do jednorazowego wstępu na teren targów w wybrany dzień znajdą Państwo pod poniższym linkiem.

Bilet dla Profesjonalisty: wymagana rejestracja jednorazowe wejście w wybrany dzień targów nie upoważnia do wjazdu na teren targów https://tour-salon.pl/pl/dla-zwiedzajacych/wazne-informacje/bilet-dla-profesjonalisty

/ W imieniu Zarządu Grupy MTP, z życzeniami miłego zwiedzania i wielu inspiracji Dariusz Muślewski Dyrektor Grupy Produktów / Product Group Director Tel.: +48618692520 , kom: +48603415174 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Polska Izba Turystyk

 

i Nadawcą maila jest Polska Izba Turystyki

Fwd: Zaproszenie VIP na MADE FOR RESTAURANT „SOS dla Gastronomii”, edycja Experience & Design oraz AFTER PARTY w White Marlin

Dzień dobry, w imieniu FOR oficjalnie zapraszam na spotkanie najlepszych polskich restauratorów: SHOW Kulinarne „Plate: senses and stories”, konferencję merytoryczną MADE FOR RESTAURANT „SOS dla Gastronomii”, edycja Experience & Design oraz AFTER PARTY w White Marlin przy sopockiej plaży.

Zapraszam na odkrycie razem z nami tego co tak naprawdę porusza emocje i oszałamia zmysły gości restauracji. W programie SHOW kulinarne, wybór Top 10, czyli najlepszych polskich restauratorów – kreatorów doświadczeń, oraz inauguracja badania i raportu „FOR RESTAURANT” stworzonego z ARC Rynek Opinia.

Spotkamy się 6 listopada 2023 roku w Radisson Blu Hotel, Sopot. To będzie cały dzień silnych emocji (od 12:00 do 24:00). Wydarzenie, które połączy sferę doświadczeń oraz degustacji od najlepszych szefów kuchni, barmanów oraz eksplorację wiedzy TOP polskich Restauratorów, którzy odnoszą sukcesy biznesowe w niepewnych czasach. _______________________________________________ Informacje organizacyjne:

Proszę o potwierdzenie otrzymania wiadomości i obecności na konferencji w ciągu 3 dni od dnia otrzymania zaproszenia. Ilość miejsc na wydarzenie jest niestety ograniczona. W przypadku braku możliwości wzięcia udziału stacjonarnie lub braku miejsc pozostanie wersja on-line konferencji. Jako nasz gość w pole “Kod VIP” proszę wpisać: VIPMFRSOPOT2023 Otrzymają Państwo potwierdzenie bezpłatnego udziału. Prosimy o rejestrację na wydarzenie w ciągu 3 dni od otrzymania zaproszenia pod poniższym linkiem: https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-sopot-2023/?p=&lang=pl#section-245

 

_______________________________________________ Co w programie?

 

Miejsce, czyli finezja i gościnność Piękne sopockie błonia będą tłem-obrazem do jesiennej edycji konferencji MADE FOR RESTAURANT. Uczestników konferencji przyjmie Radisson Blu Hotel. Wszystko tu ze sobą współgra: sąsiedztwo morza, nowoczesne wnętrza, niezwykłe SPA i tuż obok warzywny ogród, w restauracji chleb wypiekany na miejscu, piwa i wina z własnej winnicy oraz dania Piotra Kościuka i Michała Gębali, a co najważniejsze – serdeczność pracowników. Mapa przeżyć, czyli zrozumienie gastrofizyki Próbą określenia, czym jest dobre doświadczenie restauracyjne, będzie stworzenie „Mapy przeżyć FOR RESTAURANT”, czyli zebranie w jednym miejscu wspomnień nie tylko kulinarnych, ale też zmysłowych. Kulinarny spektakl, czyli zmysły i historie Niezwykłą inspiracją dla uczestników konferencji ma być „Plate: senses and stories”, czyli wielozmysłowe doświadczenie, które jednocześnie będzie odbywać się na dziesięciu stołach, a jego kreatorami będą szefowie kuchni i barmani. Magia degustacji i lokalne akcenty, czyli oliwa północy Kolejne doświadczenie czekające na uczestników konferencji to seria dań przygotowana na bazie polskiego lokalnego oleju rzepakowego, opracowana pod kątem jego smaku, technologii oraz walorów zdrowotnych. Top 10, czyli najlepsi polscy restauratorzy – kreatorzy doświadczeń Uczestnicy sopockiej konferencji będą mogli też poznać dziesięciu najlepszych polskich restauratorów, którzy zostaną wybrani przez kapitułę konkursową powołaną przez organizatora. Każdy z laureatów wprowadzi nas w świat swoich doświadczeń restauracyjnych. Trudne rozmowy, czyli o równości i mobbingu W Sopocie nie zabraknie też tematów trudnych; ważna część zostanie poświęcona równości w traktowaniu osób, które różnią się płcią, kolorem skóry, krajem pochodzenia, wyznaniem czy identyfikacją seksualną. Raport FOR RESTAURANT, czyli potężna dawka wiedzy W raporcie sprawdzimy m.in.: czy jest sens otwierać restauracje w ciągu najbliższego półrocza, a jeśli tak, to w jakim regionie Polski i jakiego typu, jakie metody stosują restauratorzy, aby pozyskiwać pracowników: OLX, podkupywanie, a może szkolenie spośród własnych kadr? Co się najbardziej opłaca? ile procent restauracji zamknie się wkrótce i z jakich powodów? _____________________________________________

__ Wydarzenie będzie się składało z dwóch etapów: konferencji oraz After Party.

Tu szczegóły: https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-sopot-2023/ Tutaj też więcej info o wydarzeniu: https://fortalks.pl/ To film z poprzedniej edycji z Warszawy: https://www.youtube.com/watch?v=kw9uUsxmdQI. Partnerami głównymi wydarzenia są Miasto Sopot i Polska Organizacja Turystyczna, organizacyjnie wspierają nas Radisson Blu Sopot, After Party White Marlin Sopot, strategicznie Winterhalter. Chefs Culinar, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, biznesowo Cheff.it, Nespresso, Rational, Cheman, Antonius Caviar, Aviko, Wines of Germany, BUH, Citi Handlowy, Mojstolik.pl, S. Pellegrino, Vodka Chopin, Bunge, Tableart, Uber Eats, Rituals, Big Pictur, medialnie Forbes, Elle, Restauracja, In Your Pocket, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Szef Kuchni, RM. Resturant Managment, Horeca Trends, Papaja.pl, Food Service, Ouichef.pl, komunikacyjnie Sopocka Organizacja Turystyczna, Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna, Warszawska Organizacja Turystyczna, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Agencja Rozwoju Gdyni, Poznan.travel. Pzdr serdecznie i liczę na nasze spotkanie oraz intensywne dyskusje w gronie najlepszych polskich restauratorów, szefów kuchni i managerów.

Z poważaniem, Aneta Noszczyńska Polska Izba Turystyki Oddział Małopolskimanagerów.