• slide_mit_1.jpg
  • slide_mit_2.jpg
  • slide_mit_3.jpg
  • slide_mit_4.jpg

Fwd: Zaproszenie VIP na MADE FOR RESTAURANT „SOS dla Gastronomii”, edycja Experience & Design oraz AFTER PARTY w White Marlin

Dzień dobry, w imieniu FOR oficjalnie zapraszam na spotkanie najlepszych polskich restauratorów: SHOW Kulinarne „Plate: senses and stories”, konferencję merytoryczną MADE FOR RESTAURANT „SOS dla Gastronomii”, edycja Experience & Design oraz AFTER PARTY w White Marlin przy sopockiej plaży.

Zapraszam na odkrycie razem z nami tego co tak naprawdę porusza emocje i oszałamia zmysły gości restauracji. W programie SHOW kulinarne, wybór Top 10, czyli najlepszych polskich restauratorów – kreatorów doświadczeń, oraz inauguracja badania i raportu „FOR RESTAURANT” stworzonego z ARC Rynek Opinia.

Spotkamy się 6 listopada 2023 roku w Radisson Blu Hotel, Sopot. To będzie cały dzień silnych emocji (od 12:00 do 24:00). Wydarzenie, które połączy sferę doświadczeń oraz degustacji od najlepszych szefów kuchni, barmanów oraz eksplorację wiedzy TOP polskich Restauratorów, którzy odnoszą sukcesy biznesowe w niepewnych czasach. _______________________________________________ Informacje organizacyjne:

Proszę o potwierdzenie otrzymania wiadomości i obecności na konferencji w ciągu 3 dni od dnia otrzymania zaproszenia. Ilość miejsc na wydarzenie jest niestety ograniczona. W przypadku braku możliwości wzięcia udziału stacjonarnie lub braku miejsc pozostanie wersja on-line konferencji. Jako nasz gość w pole “Kod VIP” proszę wpisać: VIPMFRSOPOT2023 Otrzymają Państwo potwierdzenie bezpłatnego udziału. Prosimy o rejestrację na wydarzenie w ciągu 3 dni od otrzymania zaproszenia pod poniższym linkiem: https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-sopot-2023/?p=&lang=pl#section-245

 

_______________________________________________ Co w programie?

 

Miejsce, czyli finezja i gościnność Piękne sopockie błonia będą tłem-obrazem do jesiennej edycji konferencji MADE FOR RESTAURANT. Uczestników konferencji przyjmie Radisson Blu Hotel. Wszystko tu ze sobą współgra: sąsiedztwo morza, nowoczesne wnętrza, niezwykłe SPA i tuż obok warzywny ogród, w restauracji chleb wypiekany na miejscu, piwa i wina z własnej winnicy oraz dania Piotra Kościuka i Michała Gębali, a co najważniejsze – serdeczność pracowników. Mapa przeżyć, czyli zrozumienie gastrofizyki Próbą określenia, czym jest dobre doświadczenie restauracyjne, będzie stworzenie „Mapy przeżyć FOR RESTAURANT”, czyli zebranie w jednym miejscu wspomnień nie tylko kulinarnych, ale też zmysłowych. Kulinarny spektakl, czyli zmysły i historie Niezwykłą inspiracją dla uczestników konferencji ma być „Plate: senses and stories”, czyli wielozmysłowe doświadczenie, które jednocześnie będzie odbywać się na dziesięciu stołach, a jego kreatorami będą szefowie kuchni i barmani. Magia degustacji i lokalne akcenty, czyli oliwa północy Kolejne doświadczenie czekające na uczestników konferencji to seria dań przygotowana na bazie polskiego lokalnego oleju rzepakowego, opracowana pod kątem jego smaku, technologii oraz walorów zdrowotnych. Top 10, czyli najlepsi polscy restauratorzy – kreatorzy doświadczeń Uczestnicy sopockiej konferencji będą mogli też poznać dziesięciu najlepszych polskich restauratorów, którzy zostaną wybrani przez kapitułę konkursową powołaną przez organizatora. Każdy z laureatów wprowadzi nas w świat swoich doświadczeń restauracyjnych. Trudne rozmowy, czyli o równości i mobbingu W Sopocie nie zabraknie też tematów trudnych; ważna część zostanie poświęcona równości w traktowaniu osób, które różnią się płcią, kolorem skóry, krajem pochodzenia, wyznaniem czy identyfikacją seksualną. Raport FOR RESTAURANT, czyli potężna dawka wiedzy W raporcie sprawdzimy m.in.: czy jest sens otwierać restauracje w ciągu najbliższego półrocza, a jeśli tak, to w jakim regionie Polski i jakiego typu, jakie metody stosują restauratorzy, aby pozyskiwać pracowników: OLX, podkupywanie, a może szkolenie spośród własnych kadr? Co się najbardziej opłaca? ile procent restauracji zamknie się wkrótce i z jakich powodów? _____________________________________________

__ Wydarzenie będzie się składało z dwóch etapów: konferencji oraz After Party.

Tu szczegóły: https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-sopot-2023/ Tutaj też więcej info o wydarzeniu: https://fortalks.pl/ To film z poprzedniej edycji z Warszawy: https://www.youtube.com/watch?v=kw9uUsxmdQI. Partnerami głównymi wydarzenia są Miasto Sopot i Polska Organizacja Turystyczna, organizacyjnie wspierają nas Radisson Blu Sopot, After Party White Marlin Sopot, strategicznie Winterhalter. Chefs Culinar, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, biznesowo Cheff.it, Nespresso, Rational, Cheman, Antonius Caviar, Aviko, Wines of Germany, BUH, Citi Handlowy, Mojstolik.pl, S. Pellegrino, Vodka Chopin, Bunge, Tableart, Uber Eats, Rituals, Big Pictur, medialnie Forbes, Elle, Restauracja, In Your Pocket, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Szef Kuchni, RM. Resturant Managment, Horeca Trends, Papaja.pl, Food Service, Ouichef.pl, komunikacyjnie Sopocka Organizacja Turystyczna, Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna, Warszawska Organizacja Turystyczna, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Agencja Rozwoju Gdyni, Poznan.travel. Pzdr serdecznie i liczę na nasze spotkanie oraz intensywne dyskusje w gronie najlepszych polskich restauratorów, szefów kuchni i managerów.

Z poważaniem, Aneta Noszczyńska Polska Izba Turystyki Oddział Małopolskimanagerów.

: Zaproszenie na Roadshow - Baltica 2023 - Wilno i Ryga

Szanowni Państwo, Członkowie Polskiej Izby Turystyki

W imieniu Polskiej Organizacji Turystycznej serdecznie zapraszamy do udziału w Roadshow Baltica 2023 cykl 2 workshopów w 2 miastach: Wilnie i Rydze, które odbędą się w dniach 21-23.11.2023, organizowanym przez Polską Organizację Turystyczną.

Szczegóły dotyczące uczestnictwa w Roadshow Baltica znajdą Państwo w Ofercie udziału Wystawców oraz Zgłoszeniu udziału.

Dokumenty są do pobrania na stronie https://www.pot.gov.pl/pl/wsparcie-branzy-2023/warsztaty-turystyczne-na-rynkach-zopot-rok-2023#t

Uprzejmie prosimy o przesłanie wypełnionego i podpisanego ZGŁOSZENIA UDZIAŁU skanem na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zgłoszenia przyjmujemy do 10 października do godz. 17:00 Zwracamy szczególną uwagę na konieczność uzupełnienia informacji dotyczących warunków udziału.

Po przyjęciu wstępnego zgłoszenia zostanie przygotowana dla Państwa stosowna umowa. W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt z Włodzimierzem Szczurkiem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. .

W imieniu Organizatora Wiesława Przybylska Biuro Wykonawcze Polskiej Izby Turystyki Polska Izba Turystyki

Zaproszenie na Pierwszą Ogólnopolską Konferencję Organizatorów Turystyki Dziecięcej

Szanowne Członkinie i Członkowie Polskiej Izby Turystyki

Z ogromną radością i dużą dawką pozytywnej energii zapraszam Was na Pierwszą Ogólnopolską Konferencję Organizatorów Turystyki Dziecięcej.

Spotkanie odbędzie się 10.11 w Warszawie w znanym Wam dobrze z wysokiego standardu hotelu Renaissance Warsaw Airport.

Porozmawiamy nie tylko o problemach dotyczących sektora turystyki dziecięcej, ale również o najnowszych trendach w marketingu, o cyfryzacji i o realnych narzędziach do walki z szarą strefą.

Naszymi prelegentami będą znani w branży specjaliści.

Oczywiście wieczorem wszyscy będziemy mogli porozmawiać już trochę mniej formalnie przy uroczystej kolacji.

Nasza Konferencja będzie dla Was idealną okazją na wymianę doświadczeń, dyskusję i integrację.

10.11 to termin, który już dziś koniecznie musicie wpisać do kalendarza.

Szczegółowy program Konferencji wraz z możliwością rejestracji już niebawem pojawi się na stronie Polskiej Izby Turystyki.

A ja już dziś odliczam dni do spotkania z Wami.

Barbara CzerwińskaAlbin

Prezeska Oddziału Turystyki Dziecięcej i Młodzieżowej PIT Polska Izba Turystyki

 

Prezeska Oddziału Turystyki Dziecięcej i Młodzieżowej PIT

Załączniki:
Pobierz plik (Zaproszenie na konferencję.pdf)Zaproszenie na konferencję.pdf199 kB2023-09-27

Ankieta online dot. zrównoważonego rozwoju w turystyce i hotelarstwie w woj. małopolskim

Szanowni Państwo, Członkowie Polskiej Izby Turystyki, Małopolska Organizacja Turystyczna wraz z Polską Organizacją Turystyczną planują w najbliższych tygodniach organizację konferencji pn.

Współpraca-Innowacje-Turystyka Zrównoważona. Jeden z przewidzianych paneli w programie będzie dotyczył zagadnienia turystyki zrównoważonej w województwie małopolskim na tle światowych tendencji. W celu pozyskania wiarygodnych i aktualnych informacji nt. obecnego stanu wdrożenia praktyk z zakresu zrównoważonego rozwoju w turystyce i hotelarstwie w województwie małopolskim, przygotowana została anonimowa ankieta online.

Link do ankiety: https://forms.gle/ReJCiJUeEKGygY8m7

W związku z powyższym zwracamy się z uprzejmą prośbą do Państwa o wypełnienie formularza ankiety w nieprzekraczalnym terminie 15 września 2023 r. Na podstawie wyników ankietowania powstanie - opracowany przez ekspertów turystyki zrównoważonej - raport, którego szczegóły zostaną zaprezentowane podczas wspomnianej wyżej konferencji. Udział w niej zapowiedzieli przedstawiciele kierownictwa Ministerstwa Sportu i Turystyki, Polskiej Organizacji Turystycznej, Województwa Małopolskiego i Małopolskiej Organizacji Turystycznej. Patronat medialny nad konferencją objął Dziennik Rzeczpospolita Serwis Turystyka.

Uwaga: Ankieta jest przeznaczona dla firm i organizacji, które oferują usługi z zakresu turystyki i hotelarstwa (obiektów zakwaterowania, biur podróży, organizatorów wycieczek, atrakcji turystycznych, centrów konferencyjnych, itp.).

Ankieta nie jest przeznaczona dla centrów informacji turystycznych i stowarzyszeń branżowych.

Osobą kontaktową z ramienia MOT jest Mirosław Bartyzel, nr tel.: 660 028 703 Z góry dziękujemy za uzupełnienie ankiety.

O terminie planowanej konferencji będziemy informować w późniejszym terminie.

Z poważaniem, Aneta Noszczyńska Polska Izba Turystyki Oddział Małopolski e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. tel : 668 083 472 www.mit.org.pl 

Życzenia Wielkanocne

Życzenia Wielkanocne

Załączniki:
Pobierz plik (PIT_Wielkanoc2023.jpg)PIT_Wielkanoc2023.jpg164 kB2023-04-06